Caracal

Caracal caracal


Habitat: Wide range of habitats, except true deserts

Weight: Male: 7-25 kilos | Female: 7-15 kilos

Diet: Carnivore — Mostly small (±1 kilos) to medium (±40 kilos) prey

Lifespan: 12 years

Gestation Period: 2.5 months

Threats: Conflict with humans • Habitat loss • Road kill • Pet trade • Prey depletion

An adult caracal rests after successfully catching a scrub hare.

An adult caracal rests after successfully catching a scrub hare.